Unalmas ruha újratöltve!

2013.08.23 11:08

Megunt, feleslegessé vált ruhadarab? Vagy esetleg olyanok, amit jó ötletnek tűnt megszerezni, aztán miután hazaviszed, belegondolsz, hogy "Úristen, megőrültem, amikor megvettem"?

Ilyen biztosan sokunkkal megesik...

Én viszont gyakran vagyok úgy, hogy nem tudok ellenállni a turkálók hangulatának, még akkor sem, ha tudom, hogy igazából nem is akarok ruhát venni, mert nincs szükségem rá. Kit ne csigáznának fel 50Ft-os újnak tűnő holmik? Na ugye...

Már csak a kíváncsiságtól hajtva, de akkor is betértem az egyik ilyen üzletbe. Nem bántam meg, mert amellett, hogy három felsőt is találtam, megakadt a szemem (és persze a kezem) egy vörös színű, nagyon jó anyagú miniszoknyán, amin különleges csatos díszítés volt. Először eszembe jutott, hogy "Te jó ég, ki a franc tudná ezt hordani, hiszen olyan kicsi, mint valami gyerekméret..." aztán jobban szemügyre véve, azonnal beindult a fanzáziám. Már láttam is lelki szemeim előtt, ebből egy igazán fantasztikus kis táska lesz!

A megvalósítása sem volt olyan hatalmas feladat, hiszen minden adott volt. A szoknya felső része lett a táska teste. A levágott alsó felén, volt egy zseb, azt felvarrtam a (valamikor hasi részen lévő) elejére, az oldaláról, sliccelésre szolgáló, hosszú cipzár pedig, kioperálva, pont elég volt a szájához. Kerestem egy leharcolt, de még jó állapotú fekete övet fülének, amit lyukasztással vadítottam meg. Most szimplán is tetszik, de ha megunom, csak fűzök bele valamit (pl. egy fényes kis láncot, vagy egy vörös cipőfűzőt ami passzol a táskához). Varrtam egy hozzá illő bélést, az egyik régi szoknyából, a kettő közé pedig merevítést tettem, és már kész is!

Szóval:

-Új táska 50Ft-ból, kipipálva.

-Újrahasznosítás, kipipálva.

Úgy hogy, igazán elégedett vagyok vele. Gondoltam, még megkoronázom egy kulcstartóval, a hangulat kedvéért, a szombati bulin pedig, valószínűleg fel is avatom. ^-^